Lamp en licht

Langzaam maar zeker wordt het ’s ochtends weer later licht en ’s avonds eerder donker. De temperatuur daalt en mensen zijn graag binnen waar het warm en gezellig is. Deze gezellige sfeer wordt mede gecreëerd door warme LED verlichting in huis. Wat mensen soms vergeten, is dat tuinverlichting heel veel kanten op kan gaan, zeker in de wintermaanden. Wij geven u een aantal inspiratietips voor het toepassen van LED verlichting in uw tuin.

SFEER TOEVOEGEN AAN UW WINTERTUIN

U kunt sfeer toevoegen aan uw tuin door LED lampen te gebruiken die een warme lichtkleur hebben. Waterdichte LED inbouwspots zijn bijvoorbeeld erg mooi om in te bouwen in uw terrasoverkapping of serre. Op deze manier verlengt u optisch uw warme woonruimte. Een andere manier om LED verlichting toe te passen in uw tuin als sfeermaker, is door uw favoriete gedeelte(s) in uw tuin te verlichten met bijvoorbeeld een prikspot, dit is een spot die u in de grond kunt prikken en richten op bijvoorbeeld een mooie oude boom of uw favoriete beeld. Ook kunt u bijvoorbeeld waterdichte LED lampen plaatsen in uw vijver, om een sprookjesachtig beeld te creëren. Wanneer u bijvoorbeeld een mooi pad door uw tuin heeft lopen, kunt u dit verlichten met grondspots of staande buitenlampen. Er zijn zoveel mogelijkheden! Uw tuinverlichting is geheel naar eigen stijl in te zetten.

 

VEILIGHEID CREËREN RONDOM HET HUIS

Naast de sfeer die onze LED verlichting kan maken in uw tuin, is een veilig gevoel ook belangrijk. LED verlichting kan hier aan bijdragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een breedstraler met bewegingssensor. Deze sensor detecteert wanneer er beweging is in het zichtveld van de sensor, waarna de lamp aanspringt. Wanneer bijvoorbeeld een inbreker uw huis benaderd, staat hij meteen in de spotlight. Dit schrikt hem af en geeft u een veilig gevoel.

Naast het detecteren van beweging van ongewenste gasten, kan het ook veiligheid bieden aan uw wel gewenste gasten. Wanneer u lampen met bewegingsdetectors plaatst op bijvoorbeeld het pad naar de deur of de oprit, hoeft men niet door het donker af te tasten waar veilig te lopen. Een wandlamp bij de deur kan natuurlijk ook met hetzelfde doel geplaatst worden.

 

PRAKTISCHE VOORDELEN BUITENVERLICHTING

LED buitenverlichting heeft ook praktische voordelen. Buitenverlichting gekoppeld aan een bewegingssensor hoeft niet de hele nacht aan te blijven staan. Dit scheelt weer in energie, uw stroomrekening en het is beter voor het milieu! Daarnaast is het in de winter, wanneer het langer donker is, prettig om rondom uw huis goed te zien waar u bijvoorbeeld uw auto parkeert of waar het sleutelgat van uw voordeur zit.

 

LICHTPLAN VOOR HET ONTWERPEN VAN UW DROOMTUIN

Om de ideale tuinverlichting naar uw wensen te ontwerpen, is het goed om een lichtplan te maken. Zo krijgt u een goed beeld van uw wensen wat betreft tuinverlichting. Dit maakt de keuze in soort LED verlichting makkelijker.

Allereerst is het belangrijk om de afmetingen van uw tuin te weten. Op deze manier kunt u doormiddel van een schaalafmeting uw tuin op schaal tekenen en weet u zeker dat er daardoor geen fouten kunnen ontstaan.

Stap 2: Maak een tuinschets

Maak de tuinschets op schaal. In deze schets kunt u ook een aantal elementen in uw tuin aangeven. Denk aan bijvoorbeeld een terras, grasveld, vijver, boom, trap, kunstwerken of tuinmeubels. Deze elementen kunt u ook aangeven met de kleurpotloden of stiften om ze te verduidelijken. Teken ook de aansluitpunten in uw tuin erin, als u deze heeft.

Stap 3: Bedenk wat u wilt verlichten

Bij deze stap kunt u eventueel gebruik maken van het transparante (overtrek)papier. Bedenk wat voor u belangrijk is om te verlichten. Hierbij kunt u nog eens de inspiratietips bovenaan deze blog doorlezen. Teken deze soorten LED verlichting in de schets of op het transparante (overtrek)papier. Denk vooral na over verschillende opties en spar eventueel met anderen, zo weet u zeker dat u uiteindelijk de beste keuze maakt.

Stap 4: Bepaal de typen LED tuinverlichting

Wanneer u besloten heeft waar u de LED tuinverlichting wilt plaatsen, is het tijd om te kijken naar het soort LED verlichting en armatuur. Zo zijn er verschillende soorten wandlampen, spots, plafondlampen, dimmers, bewegingsmelders, SMART tuinverlichting en toebehoren. Let er bij deze stap wel op dat de armaturen die u kiest geschikt zijn voor het gewenste type


Led lampen kopen 

Online Ledshop is de specialist in de verkoop van online LED lampen. Online Ledshop is de webshop van Sun Light Energy en heeft een jaren lange expertise in LED verlichting en led lampen kopen.